Liceul Tehnologic „Ştefan Anghel” în colaborare cu Asociaţia Langdon Down Oltenia – Centrul Educaţional Teodora Băileşti, Casa de Cultură „Amza Pellea” şi Primăria Municipiului Băileşti vă invită să participaţi la Concursul de Halloween: „HALLOWEEN-UL NU NE SPERIE, HALLOWEEN-UL NE UNEŞTE!”
Evenimentul va avea loc in data de 31 octombrie 2012, ora 18:00 la Casa de Cultură „Amza Pellea” Băileşti
Partener media: www.zaibar.ro
Din program amintim:
- Concurs „Parada costumelor”;
- „Trick or Treat” pe Bulevardul Lt. Becherescu şi Str. Victoriei.
Despre Halloween:
Se spune că în noaptea de Halloween, sărbătorită în fiecare an, în întreaga lume, în 31 octombrie, spiritele celor care au murit se întorc pe pământ în cautarea unor corpuri vii pentru a le poseda în anul urmator. Fireste că cei vii nu doresc să fie posedaţi şi astfel în noaptea de 31 octombrie, se îmbracă în diverse costume şi organizează petreceri gălăgioase, încercând să sperie spiritele care vin în căutarea lor. Şi chiar dacă noi, românii, am preluat-o de la americani, totuşi rădăcinile ei sunt europene. Sărbătorirea Halloweenului a fost adusă în America de imigranţi irlandezi ce a poposit pe tărâmurile continentului în jurul anului 1840. Tot din aceasta tradiţie a izvorât şi obiceiul cioplirii dovlecilor încât să înfăţişeze capete de monştrii, precum şi plasarea unei lumânări în interior, pentru a se obţine o imagine demonică.
Cu ocazia acestei sărbători, copiii se maschează în vrăjitori, mumii sau alte personaje și colindă pe la case întrebând „Trick or Treat?” (Păcăleală sau dulciuri?), ca o amenințare că dacă nu li se dau dulciuri, persoanei colindate i se va juca o farsă. În alte țări, Halloween este serbat prin parade și carnavaluri.
Trec peste discuţia cu sărbătoarea importată şi vreau să semnalez o eroare logică la titlul “HALLOWEEN-UL NU NE SPERIE, HALLOWEEN-UL NE UNEŞTE!”.
Poţi să fii unit şi dacă eşti speriat. Exemplele sunt de prisos.