Un nou parc îşi va face apariţia în peisajul municipiului Băileşti. Este vorba despre amenajarea zonei de langă lacul Balasan pe tronsonul cuprins între străzile Victoriei – Gabroveni şi Gabroveni – Horia Cloşca şi Crişan. Finanţarea se va face din fonduri europene. Astfel în data de 08 iunie 2017, a fost semnat primul contract de finanţare, la nivelul regiunii Sud-Vest Oltenia, în cadrul POR 2014-2020 – Prioritatea de investiţii 5.2.
La eveniment au participat Doamna Marilena Bogheanu, Director General ADR SV Oltenia, Domnul Costel Pistriţu, Primarul Municipiului Băileşti, precum şi echipa de implementare a proiectului din cadrul Primariei şi mass-media locală.
Proiectul, al cărui beneficiar este UAT Municipiul Băileşti, vizează reconversia şi refuncţionalitatea terenurilor şi suprafeţelor degradate, vacante sau neutilizate, prin amenajarea zonei în suprafaţă de 70.095 mp din centrul Municipiului Băileşti, în vederea obţinerii unei calităţi superioare a mediului, cât şi pentru creşterea gradului de confort, astfel încât acest spaţiu (în prezent teren degradat) să funcţioneze ca un spaţiu de agrement, pentru desfăşurarea de activităţi socio-culturale, sportive şi ca un spaţiu de odihnă şi relaxare.
Contractul de finanţare are o durată de implementare de 41 de luni şi o valoare totală de 9.714.109,86 de lei, din care valoarea finanţării nerambursabile 9.384.927,48 de lei (2.118.493,79 euro), reprezentând 98% din valoarea eligibilă a proiectului.
Localizare proiect: Romania, Regiunea Sud – Vest Oltenia, judeţ Dolj, municipiul Băileşti, strada Victoriei nr.120A-120C şi strada Gabroveni nr.11B-11C.
Durata de implementare: 41 luni.
Obiective specifice:
1. Amenajarea zonei în suprafaţă de 70.095 mp situat în centrul Municipiului Băileşti cu densitate a populaţiei mare, în vederea obţinerii unei calităţi superioare a mediului, cât şi pentru creşterea gradului de confort, astfel încât acest spaţiu (în prezent teren degradat) să funcţioneze ca un spaţiu de agrement, pentru desfăşurarea de activităţi socio-culturale, sportive şi ca un spaţiu de odihnă şi relaxare.
2. Îmbunătăţirea factorilor de mediu şi a calităţii vieţii, prin creşterea suprafeţelor reprezentate de spaţiile verzi din localitate, micşorarea factorilor de poluare a aerului şi a apelor precum şi reducerea zgomotului.
Obiectivul General al proiectului: reconversia şi refuncţionalitatea terenurilor şi suprafeţelor degradate, vacante sau neutilizate din Municipiul Băileşti.
Indicatori de realizare:
- Spaţii deschise create sau reabilitate în zonele urbane 70.095 mp;
- Suprafaţă spaţii verzi 63.90 mp;
- Alei pietonale – 4.173 mp;
- Piste de biciclete – 1.022 mp;
- Arbori plantaţi – 330 buc;
- Arbuşti plantaţi – 350 buc;
- Suprafaţă de irigat – 63.090 mp;
- Suprafaţă amenajată ca teren de joacă – 1.150 mp;
- Sistem de supraveghere video – 32 buc;
- Bănci – 50 buc;
- Coşuri de gunoi colectare selectivă – 30 buc;
- Suport biciclete – 10 buc;
- Toalete ecologice – 10 buc;
- Cişmea apă – 5 buc;
- Lungime traseu electric – 2400 ml;
- Stâlpi + corpuri de iluminat – 130 buc;
- Sistem de irigaţii automatizat;
- Realizare zonă de joacă pentru copii şi elevi – 300 mp;
- Realizare zonă specială pentru sport, teren de tenis – 790mp;
Găsiţi mai jos câteva poze de la semnarea contractului de finanţare precum şi schitele cu amenajarea celor două zone.
Pingback: La noi în urbe se mișcă ceva. Și nu e de la cutremur :) – Băilești