Medalii pentru Băileşti

Anul 2013 a început pentru echipa de handbal masculin de junior IV cu un obiectiv foarte clar, acela de a ajunge la turneul final şi a obţine un loc pe podium. Dar pentru a accede pe una din cele trei trepte ale podiumului este nevoie de a face eforturi foarte mari în ceea ce priveşte antrenamentele care aproape s-au dublat şi mai ales de a nu neglija activitatea şcolară. Toţi aceşti minunaţi copii au înţeles ceea ce înseamnă , că cele două activităţi trebuie să se desfăşoare în paralel şi au început lupta cu antrenamentele şi învăţătura.

Parcursul de exceptie al handbalistilor a început pe data de 1 mai 2013 când s-a desfăşurat turneul de Eurozona (Grupa RO 4) care s-a desfăşurat la Craiova în sala de sport a Şcolii Gimnaziale nr. 2 Traian.
La acest turneu au participat următoarele echipe: CSS Universitatea Craiova, CSS Dr Tr Severin, LPS Tg Jiu, CS Sport Caracal, CS Torok Vâlcea şi CSM Progresul Băileşti.

După desăşurarea tuturor jocurilor clasamentul a avut următoarea configuraţie:
1. CSM Progresul Băileşti
2. CSS Universitatea Craiova
3. LPS Tg Jiu
4. CS Sport Caracal
5. CS Torok Vâlcea
6. CSS Dr Tr Severin

În urma acestui turneu s-au calificat pentru turneul semifinal Grupa RO 4 primele 4 echipe. Am continuat antrenamentele cu şi mai mare ardoare, deoarece tuturor li se implementase dorinţa de a aduce o medalie la Băileşti (anul trecut echipa a obţinut locul 4 la turneul final fiind învinsă de HC Minaur Baia Mare).

În perioada 17-18 mai 2013 echipa juniorilor IV au participat la turneul semifinal organizat de CS Sport Caracal, aici participând şi grupa RO 5 de unde fac parte echipe din zona Banatului.
De data aceasta echipele participante au fost: CSM Progresul Băileşti, CSS Universitatea Craiova,
LPS Tg Jiu, CS Sport Caracal, Liceul Teoretic Traian Vuia Reşiţa, L.P.S. Banatul Timişoara, C.S. Politehnica Timişoara, CS Caraş Severin.
Hotărârea şi ambiţia copiilor băileşteni şi–a spus şi de data aceasta cuvântul venind victorioşi cu maxim de puncte pe acelaşi loc fruntaş I. Pe locurile următoare s-au clasat Liceul Teoretic Traian Vuia Reşiţa, L.P.S. Tg Jiu, CS Sport Caracal.

La sfârşitul săptămânii trecute, în perioada 07.06.2013 – 09.06.2013, s-a desfăşurat turneul final organizat de ACS Potaissa Turda evident în localitatea Turda. În ultimul moment echipa LPS TG JIU s-a retras din competiţie în locul acesteia fiind invitată echipa Scolii Generale Tăureni Mureş.

Iată că a sosit clipa mult aşteptată. Cele 16 echipe au fost împărţite în 4 grupe după cum urmează:

GRUPA A
1. LPS SUCEAVA
2. HC ACTIV PLOIEŞTI
3. CS SPORT CARACAL
4. CSS FĂGĂRAŞ

GRUPA B
1. CSS 3 STEAUA BUCUREŞTI
2. LIC TEORETIC TRAIAN VUIA REŞIŢA
3. CS U TRANSILVANIA CLUJ
4. AS BÂRLĂDENII BÂRLAD

GRUPA C
1. CSM PROGRESUL BĂILEŞTI
2. ASC POTAISSA TURDA
3. CS ARENA 2011 BACĂU
4. CS CONCORDIA CHIAJNA

GRUPA D
1. AH MINAUR BAIA MARE
2. CS AXIOPOLIS SPORT CERNAVODĂ
3. CS CONSTELAŢIA GIURGIU
4. SCOALA GENERALĂ TĂURENI

Emoţiile au fost foarte mari doarece echipa noastră a deschis competiţia în sala Gh Bariţiu, vineri 07.06.2013 dimineţa la ora 8 împotriva Concordiei Chiajna. Copiii noştri au intrat motivaţi şi au reuşit încă din acest meci să ofere faze frumoase de joc care au încântat pe toţi cei prezenţi în sala de sport. După 40 de minute de joc tabela de marcaj a arătat scorul de 31-18 pentru băieţii noştri.
Remarc intreaga echipa pentru modul cum au abordat primul lor meci la un turneu final, dezinvoltura cu care au jucat dar mai ales dorinţa de a ajunge acolo unde şi-au propus.
Remarc sportivul Mitu Andrei Cornel care a matcat 12 goluri din 12 acţiuni, procentaj de 100%. Următorul joc al băileţilor noştri a fost în aceeaşi zi la ora 13:00, joc care a avut cea mai mare miză, cea mai mare greutate, cea mai mare importanţă a acelei zile, deoarece s-a jucat împotriva echipei gazdă a CS POTAISSA TURDA. Echipa noastră a jucat împotriva unei săli pline cu suporteri turdeni. Într-o astfel de atmosferă de acest joc a depins clasarea pe primul loc în grupă, pentru a merge mai departe în grupă principal, cap de serie. A fost un joc aplaudat la scenă deschisă cu faze de joc de buna calitate, iar băieţii noştrii au arătat că dobândesc cunoştiinţe solide în jocul cu mingea de handbal.
Au fost fenomenali, dovadă şi scorul final 32-19. De remarcat acelaşi Mitu Andrei Cornel care a înscris 15 goluri din tot atâtea aruncări, pivotal Gruia Vlad Andrei dar şi central Coconoiu Ştefan. Nu greşesc şi când îl laud şi pe portarul Coadălată Sorin care a apărat imperial, lovit peste tot dar a rămas acelaşi stâlp de bază al porţii băileştene.

În aceeaşi zi la ora 17:00 s-a desfăşurat ultimul meci din grupe al echipei noastre împotriva echipei Arena 2011 Bacău. Acest joc s-a disputant puţin mai relaxat, meciul încheindu-se 24-20 pentru băieţii noştri. În acest joc s-au evidenţiat ceilalţi jucători mai puţin obosiţi ca de exemplu: Neacşu Daniel, Firţulescu Andrei Marian, Corlăţeanu Oprişescu Cătălin, Bivolan Marius Cristian.

După prima zi în clasementul Grupei D pe primul loc s-a clasat CSM PROGRESUL BĂILEŞTI, locul doi ocupându-l ACS POTAISSA TURDA.
În ziua următoare (8.06.2013) ora 11:00 echipa noastră a întâlnit echipa CS AXIOPOLIS CERNAVODĂ. Copiii noştri au tratat cu aceeaşi seriozitate ca şi în prima zi, cu gândul că pot aduce acasă o medalie făcându-şi datoria prin aceleaşi faze frumoase de joc prin care au cucerit toţi spectatorii prezenţi. Echipa s-a impus cu scorul de 32-13. În acest joc au pus umărul şi ceilalţi 2 portari ai echipei (Vulturu Leonard şi Duca Vlad), Boboc Mihai şi Papici Eduard, ultimii doi împrumutaţi de la CSS „U” Craiova deoarece am avut doi copii accidentaţi de la turneul semifinal. S-a remarcat din nou acelaşi inter dreapta, Mitu Andrei Cornel care a marcat 16 goluri din 20 de acţiuni.

Următorul meci disputant la ora 14:00 în aceeaşi zi a adus faţă în faţă echipele CSM Progresul Băileşti şi CS Constelaţia Giurgiu. Jocul a fost fără miză deoarece echipa noastră era deja calificată în această a 2-a grupă preliminară pe primul loc. Acest joc a fost pierdut de băieţii noştri cu 15-17.

În cursul serii s-au desfăşurat cele 2 semifinale: prima dintre CSS 3 STEAUA BUCUREŞTI – ACS POTAISSA TURDA, victoria fiind obţinută de echipa gazdă care s-a calificat pentru finala de duminică.
A doua semifinală s-a disputant între CSM PROGRESUL BĂILEŞTI şi UNIVERSITATEA TRANSILVANIA CLUJ.
A fost un joc foarte plăcut pentru toţi în care fiecare echipă a dat totul pentru a câştiga, dar clujenii au avut un jucător de-a dreptul senzaţional „o forţă a naturii” fiind component al naţionalei României la juniori. Toate acţiunile acestuia au fost fructificate. Toată echipa are un respect deosebit pentru acest sportive care a marcat în acest meci 22 de goluri din totalul celor 34.
La pauză echipa noastră conducea cu scorul de 18-16, dar după pauză clujenii au intrat în teren mult mai motivaţi iar noi am ratat cam mult, nu am mai avut răbdare şi jocul s-a terminat cu victoria UNIVERSITĂŢII CLUJ cu scorul de 33-30, Clujul urmând să dispute finala competiţiei cu Turda.

Semifinala pentru medaliile de bronz s-a disputat între echipele CSS 3 STEAUA BUCUREŞTI – CSM PROGRESUL BĂILEŞTI, duminică 09.06.2013 ora 11.45. A fost ziua în care ne îndeplineam sau nu obiectivul propus la început de an. Echipa noastră a fost susţinută pe tot parcursul jocului de galeria celor de la Reşiţa, care au fost cu sufletul alături de noi, de cei de la Bacău, Tăureni-Mureş, dar mai ales Turda cărora s-au alăturat părinţii care au însoţit echipele. Băieţii noştri şi-au revenit foarte repede după jocul cu cei de la Cluj. S-a făcut şedinţă de analiză a tuturor schemelor şi procedeelor ce trebuie aplicate în acest joc.
La ora 11.45 au intrat pe teren, hotărâţi să câştige, să-şi atingă obiectivul pentru care au muncit, dar dorinţa de a li se pune medalia la gât nu a mai avut margini. Acea sală semăna cu erupţia unui vulcan, nu se auzea decât numele BĂILEŞTI, BĂILEŞTI. Meciul mergea la un scor foarte strâns, în minutul 40 scorul era 21-21, noi având o lovitură de la 9 metri. Responsabilitatea acelei aruncări nu putea să şi-o asume decât acest extraordinar jucător Mitu Andrei Cornel.
Un spaţiu printre toţi jucătorii Stelei, ce s-au pus în zid, a fost văzut doar de el, iar bunul Dumnezeu i-a limpezit mintea şi i-a luminat ochii. Un fluier scurt al arbitrului iar mingea a juns în vinclul din stânga porţii, meciul încheindu-se cu scorul de 22-21 pentru băileşteni iar medaliile erau privite şi stropite cu lacrimile băieţilor noştri. Publicul, toţi cei care ne-au susţinut au pătruns spre copiii noştri felicitându-i, alţii sărutându-i, exprimându-şi fiecare în felul lui bucuria pentru victoria copiilor din Băileşti. A fost un joc foarte bun, prestat de toţi componenţii echipei.
Încerc să cred că de acum înainte această echipă va mai aduce multe bucurii .
Făcând un bilanţ, aceşti copii au disputat pe întreg parcursul campionatului începând cu turneele de eurozonă, turneul semifinal şi turneul final un număr de 15 jocuri având 12 victorii, 1 joc egal şi 2 înfrângeri.
În urma acestei ultime competiţii în afara bucuriei medaliilor de bronz copii noştri se mândresc cu selecţia la lotul naţional pentru junior IV a doi sportivi – MITU ANDREI CORNEL – cel mai bun inter dreapta şi PAPICI EDUARD cea mai buna extrema stanga a turneului.

Lotul de jucatori folositi la aceste turnee: COADĂLATĂ SORIN, VULTURU PETRUŢ şi DUCA VLAD – portari, CORLĂŢEANU-OPRISESCU CĂTĂLIN, MITU ANDREI, BIVOLAN CRISTIAN, NEACŞU DANIEL, COCONOIU ŞTEFAN, FIRŢULESCU ANDREI, GRUIA VLAD ANDREI, PAPICI EDUARD, BOBOC MIHAI, PAPAE IONUŢ, POPESCU DAVID, CIUCĂ MIREL, BOŢA ANDREI şi BECHERU ŞTEFAN – jucători de câmp.

Antrenoare – LUPU IOANA
Director – DUINEA FLORIN

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.