Tiramisu – Prajitura cu personalitate

Tiramisu este un desert traditional italian care nu necesita mult timp pentru preparare dar impresioneaza prin aspectul deosebit. Cei care nu savureaza cu placere deserturile foarte dulci vor fi in mod sigur incantati de Tiramisu.

Ingrediente:

  • 6 oua;
  • 1 pachet mare de piscoturi Savoiardi;
  • 400 g zahar pudra cu aroma de vanilie;
  • 2 cutii (500g) de Mascarpone;
  • 500 g de frisca;
  • 800 ml cafea tare
  • esenta de rom sau whiskey;
  • cacao pentru ornat



Mod de preparare:
Se prepara cafeaua si se lasa la racit.

Se separa galbenusurile de albusuri si se amesteca galbenusurile cu zaharul pudra.

Se adauga apoi si Mascarponele peste galbenusurile batute cu zaharul.

Se bate smantana pana se obtine o frisca destul de consistenta.

Se amesteca frisca cu compozitia obtinuta din galbenusuri, zahar pudra si Mascarpone.

Se amesteca pana se obtine o compozitie omogena.


Intr-un vas de sticla se adauga un rand de crema.

Piscoturile se inmoaie in cafeaua aproape rece in care s-a adaugat esenta de rom sau wisky-ul.

Piscoturile inmuiate in cafea se adauga in vas, peste crema asezata anterior.

Se acopera iar cu un strat de crema, si se repeta pasii pana punem 2 randuri de piscoturi.

Se presara la final cacao.

Se pune la rece in jur de 10-12 ore dupa care este numai bun de servit.

POFTA BUNA

12 Comentarii

  1. Coco

    Adi ma omori cu retetele astea ale tale. ^:)^

  2. admin

    🙂

  3. Oana Gab

    arta si caligrafie!!!

  4. admin

    Arta si caligrafie, dar in primul rand meserie 🙂

  5. georgiana

    super tare

  6. georgiana

    o sa incerc la ziua fiului meu

  7. Alex_iasi

    acuma ma duc la magazin , sa-mi cumpar cemi trebuie
    Super Tare

  8. Oana

    mmm … arata atat de bine si imi inchipui cat de gustos trebuie sa fie. Multzumesc Lucia ptr idee, eu nu puneam smantana la crema, dar data viitoare sigur o sa pun.

  9. ela

    nu stiu cine a facut-o ,dar din punctul meu de vedere DANIELA TONEA face cele mai bune prajituri din BAILESTI, a facut tortul la nunta noastra SI A FOST DEEEELICIOS. MULTUMIM DANIELA!

  10. admin

    Ela, asta pentru ca nu ai mancat prajituri facute de mine.

  11. Amelia

    Tocmai ce-am incercat si eu reteta… De-abia astept sa gust maine 🙂 si sa ma laud la servici cu realizarile mele culinare…

  12. Amelia

    Si… 11 ani mai tarziu, in Olanda, eu inca fac tiramisu dupa reteta ta 🙂 Cred ca se poate spune ca a trecut testul timpului cu bine.

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.